SeneCura SeniorCentrum Štěrboholy

Zlaté české ručičky

Každý z nás má nějaké koníčky a záliby, často nám však na ně nezbývá čas. Přestože se v SeneCura SeniorCentru Štěrboholy stále něco děje, dokáží i tak naši klienti vytvořit nádherné výrobky. Ať už se jedná o pletení, stříhání nebo malování.

Papír a lepidlo jsou plně dostačující materiály na výrobu andělíčků, které oživí společné prostory domova. Souhlasíte?

 

Ebru barvy jsou barvy pro tradiční tureckou malbu z 15.století. Pracuje se ve vodní lázni, která je připravená ze zahušťovadla. Barvy jsou namíchané z přírodních tureckých pigmentů a lze je mezi sebou kombinovat. V lednu jsme se seznámili s touto technikou a vyzkoušeli jsme si malování na různé povrchy. Už teď se všichni těšíme na valentýnské přípravy, protože touto technikou ozdobíme všechna srdce světa a vyzdobíme Domov k nepoznání.

Jehlice a vlnu zná každá zkušená hospodyňka i každá naše klientka. Se zhoršujícím se zrakem ale řada z nich musela se svou oblíbenou činností skončit. Pletení na rukou tak přináší ideální možnost se k tradičnímu koníčku vrátit. Tentokrát se sice zapojilo jen pár žen, už jsme ale mluvily o pokračování kurzu. Těšíme se na něj!

 Další článek