SeneCura SeniorCentrum Štěrboholy

Mladá herečka se fotila s klienty

Do dalšího Křesla pro hosta usedla v SeniorCentru ve Štěrboholech známá mladá herečka Patrície Solaříková. „Naši klienti se na Patricii těšili, protože ji znají ze seriálu Ulice. Byli rádi, když se od herečky dozvěděli, že v tomto seriálu hraje již od roku 2006, ale třeba i to, že vystupuje i v Branickém divadle a v divadle Broadway v činohře Zatmění,“ říká vedoucí aktivizace Andrea Bařinová. A když herečka prozradila, že by si ráda zahrála v pohádce, senioři přikyvovali, že právě ona by se na nějakou princeznu moc hodila.

„A jak trávíte volný čas?“ zajímalo mnohé klienty GrandParku. „Ve volných chvílích chodím se svým pejskem na procházky, jezdím na koni, ale také ráda odpočívám,“ svěřila se s úsměvem mladá herečka. Zřejmě právě proto, že má sama pejska, podporuje také psí útulky. Fotí „psí“ kalendáře a peníze, které z nich vytěží, vždy spravedlivě rozdělí mezi různé útulky.

Velkým překvapením pro klienty našeho domova bylo, že je Patricie docela často k zastižení v kuchyni. „Miluji indickou kuchyň a také ráda peču vánoční cukroví – samozřejmě pro mé blízké,“ prozradila Patrície. Vzhledem k tomu, že sama žije v domě, kde bydlí i její prarodiče, má také velmi pozitivní vztah ke starším lidem. I proto se na oplátku ptala klientů SeniorCentra, jaký program mají přes den a čemu se nejraději věnují při aktivizaci. „Máte zde velmi pěkné prostředí, moc se mi u vás líbí a ráda se k vám přijedu opět podívat a popovídat si,“ slíbila.

Klientům se povídání s mladou herečkou také líbilo. Pochvalovali si, jak je Patricie milá. „Já vás úplně miluji v té vaší roli v Ulici, mohla bych se s vámi vyfotit na památku?“ zeptala se odvážně klientka Olga Voráčková. To pro Patricii nebyl žádný problém a vyfotila se ochotně i s dalšími seniory.

Předchozí článekDalší článek