SeneCura SeniorCentrum Štěrboholy

Aktivní podzim v SeniorCentru Štěrboholy

Běžný život v domově prokládáme nejen různými aktivitami, ale nezapomínáme ani na tradice. Na dušičky jsme proto společně zapálili svíčky a zavzpomínali na ty, kteří již mezi námi nejsou. Byl to smutný večer, ale i smutek patří k životu a vzpomínky na naše milované byly vyváženy hlavně tím krásným, co jsme s nimi prožili.

Abychom přešli na veselejší notu, zamířili jsme trochu západněji a oslavili pro nás méně tradiční svátek všech zemřelých – Halloween. Klienti společně vydlabali a zapálili dýně, které nám potom báječně posloužily jako krásná dekorace. Ale protože máme aktivní a hlavně kreativní klienty, přišla paní Boženka s nápadem, že bychom mohli uspořádat pochod s rozsvícenými dýněmi. A to by nebyli naši klienti a hlavně naše aktivizační pracovnice, aby se toho nápadu nechytili. A tak si klienti zapálili dýně, naložili na svá chodítka a vyrazili pěkně slavnostně po našem zahradním okruhu. A aby se jim lépe šlapalo a aby byla lampiónová atmosféra ještě dokonalejší, podpořili jsme to výborným slaďoučkým svařákem.

A protože k podzimu patří i štrůdl, byla série podzimních aktivit zakončena jeho pečením. Klienti se pustili s chutí do práce a s ještě větší chutí do jeho konzumace. Naši klienti mají totiž sladké moc rádi.

 Další článek