SeneCura SeniorCentrum Štěrboholy

Návštěva pana kardinála Dominika Duky - SeniorCentrum Štěrboholy

V rámci Ježíškových vnoučat jsme v našem SeniorCentru přivítali pana kardinála Dominika Duku. Jistě si dokážete představit, jaké to způsobilo nadšení, a ta skutečná návštěva pak předčila naše očekávání. Jak taková návštěva kardinála probíhá, asi jenom málokdo tuší, a tak jsme byli všichni nervózní, aby proběhla v pořádku, a abychom si takzvaně neutrhli ostudu. Již při prvním kontaktu s kardinálovou kanceláří bylo ale jasné, že návštěva bude neoficiální, tudíž nebude třeba dodržovat žádný protokol. Také bylo jasné, že v kanceláři mají naprosto jasnou představu, jak návštěva proběhne, a kolik na ní bude třeba času. A musíme dodat, že v podstatě vše klaplo na minutu. Pan kardinál se nejprve setkal s paní ředitelkou Kateřinou Vokálovou a s paní Janou Dolákovou, místostarostkou Dolních Měcholup. Pan kardinál se zajímal o to, jak to v našem domově funguje, kdo jsou naši klienti a jaké aktivity pro ně organizujeme. Také se zajímal o spolupráci našeho domova a obce. Nám na oplátku prozradil něco o svých cestách do Říma, o vztahu s českými prezidenty a i o jídlech, která nemá rád.

Následně pan kardinál navštívil pana Jiřího, jehož splněným dárkem vlastně byl. Strávili spolu krásnou půlhodinu při níž pan kardinál předal panu Jiřímu i dárek. O čem si povídali, je jenom jejich tajemství.

Poté proběhlo nejvíce očekávané společné setkání s klienty v jídelně, kde pan kardinál popovídal o tom, jak se slaví Vánoce v církvi nebo jak vypadalo jeho setkání s papežem. Klienti si připravili mnoho otázek, ale nakonec je musela položit naše aktivizační pracovnice, protože se objevila trošku tréma. Rozhodně jí ale nebylo třeba, protože pan kardinál je úplně obyčejný milý člověk, který nakonec všem osobně popřál krásné vánoce a předal drobný dárek. Celému SeniorCentru věnoval krásného anděla s příběhem – anděla, kterého stvořila vnučka J.V.Myslbeka. A na úplný konec nám ještě podepsal několik fotografií, aby měli klienti důkaz, že se s panem kardinálem opravdu setkali.

 

 Další článek