SeneCura SeniorCentrum Štěrboholy

SC Štěrboholy - podzimní aktivity

Na začátku musíme složit velký dík iniciativě Flying Kale, díky jejichž projektu Kaleido máme zapůjčeny až do konce roku brýle na virtuální realitu obsahující širokou nabídku cestovatelských výletů. Tyto brýle, byť pouze virtuálně, našim klientům přináší nečekané zážitky a umožňují jim navštívit českou krajinu i vzdálené země. Pro klienty je to ojedinělý zážitek, vždyť řekněte, kdo z vás měl možnost podívat se do očí karetě obrovské nebo navštívit Velkou čínskou zeď?

To, že cestujeme z pohodlí domova ale určitě neznamená, že zahálíme docela.  Pravidelné ranní cvičení stále pokračuje, a dokud nám to počasí umožňovalo, probíhalo na čerstvém vzduchu. Momentálně se na čerstvém vzduchu věnujeme alespoň kratším či delším procházkám. Věděli jste, že náš zahradní okruh měří přesně 125 metrů a abyste ušli jeden kilometr, musíte ho absolvovat osmkrát? Naši klienti to vědí a rádi se pochlubí, kolik že toho ten který den našlapali.

Abychom to s tím zdravím zase tolik nepřeháněli, musíme občas i trošku zhřešit. V rámci povídání o Itálii jsme si pochutnali na italských specialitách a podělili se o společné zážitky z cestování do této země. Na Svatého Martina jsme nemohli zapomenout na tradiční husu s knedlíkem a se zelím. S trochou nadsázky můžeme říci, že se 11.11. dělaly všem boule za ušima. A což teprve, když došlo na vinný košt!

Nejenom jídlem je člověk živ, občas musí dojít i na duševní potravu a proto nezapomínáme ani na kreativní záležitosti. V rámci rukodělných prací a výtvarného tvoření jsme se věnovali tradičním tématům, podzimu a Halloweenu. Připomněli jsme si díky tomu i kulturní odlišnosti a tiše s rozsvícenými svíčkami jsme společně zavzpomínali na ty, kteří již bohužel nejsou mezi námi.

Ale většinou se snažíme mít v domově veselo a tak kdybyste někdy od nás slyšeli muziku, vězte, že jí máme rádi, rádi si zpíváme a občas i tančíme. A k tanci a poslechu nám hraje dobře a rád pan Miloslav, který se k nám nedávno přistěhoval. Držte nám palce, ať nám dobrá nálada vydrží co nejdéle.

 Další článek