SC Štěrboholy - Maďarský týden
Každá hospodyňka jistě ví, jak je těžké plánovat jídelní lístek, když ten jí to a ten zas tohle….A každá hospodyňka se jistě již nejednou dostala do situace, kdy si řekla, že už neví, co bude vařit. Ale my v SeneCuře na to jdeme fikaně a když nám docházejí tuzemské nápady, inspirujeme se v zahraničí. Od května se proto naši klienti mohou každý měsíc těšit na gurmánský týden, který se ponese v duchu blízké či vzdálené země a naši kuchaři se pokusí vytvořit takové speciality, které nás alespoň na chvíli do té či oné země přenesou.
Minulý týden jsme tuto tradici zahájili Maďarským týdnem a klienti tak mohli ochutnat taková jídla jako Kološvárské zelí, Hortobánské hovězí a nebo tradiční Krémes. A abychom podpořili celkovou atmosféru maďarského týdne, měly i aktivity maďarský podtext, každé ráno jsme slýchali tradiční maďarské písně, malovali jsme maďarské vlajky a nechyběla ani společná výroba tradičních langošů.