SeneCura SeniorCentrum Štěrboholy

Návštěva Národního muzea s klienty SeniorCentra Štěrboholy

V pátek 17. 2. 2023 jsme s našimi klienty navštívili Národní muzeum v Praze. Tento výlet jsme vymysleli společně jako tým v kanceláři aktivizace. Vybrali jsme pečlivě klienty, kteří s námi ještě na výletu nebyli. Také ty, který aktivizovat potřebují a ty, kteří výlet ujdou, jelikož jsme limitováni dvěma kolečkovými křesly. Jelo nás tam v celkovém počtu deset, z toho 7 klientů.

Začali jsme v muzeu bývalého federálního shromáždění, kde bylo muzeum 20. století. Zašli jsme do 4d projektové místnosti, kde nám předvedli průřez od první světové války, okupaci Němci i Rusy, až po dnešek. Měli jsme s sebou i jednu skoro stoletou klientku, která prohlásila, že zažila vlastně všechno, co ukazovali.

Poté jsme se přesunuli do Národního muzea, kde byli klienti opravdu unešeni, a to nejen krásou našeho Národního muzea, ale i novou přestavbou. Samozřejmě přišly na řadu vzpomínky i zábavné příběhy klientů, kteří díky muzeu je mohli vyprávět.

Jelikož v muzeu bylo opravdu moc krásných věcí a nechtěli jsme vynechat ani jednu, prošli jsme jen jednou expozicí, a to okno do pravěku. Díky tomu nás čeká i druhé kolo našeho výletu a také i pro velký zájem z řady klientů.

 

 Další článek